Ken uw kandidaten als sales manager

Houd rekening met verschillende leeftijdsgroepen bij sales recruitment

Contact

Waarom CRS Sales Recruiters

Focus op Sales Recruitment
Door onze focus op het werven en selecteren van sales kandidaten profiteert u van onze kennis, ervaring en kunde. Wij matchen de beste kandidaat voor uw sales vacature.
Kennis van uw markt
Kwaliteit van werven en selecteren
Commitment

Niet iedere sales professional heeft dezelfde motivatie om ergens te komen werken. Iedereen is natuurlijk verschillend. Zo kunt u een sales kandidaat van 25 jaar op gesprek krijgen, maar ook een sales kandidaat van 50 die al een geruime tijd in het vak zit. Maar hoe weet u nu wat de motivatie is van de kandidaat? En waar moet u in het sollicitatiegesprek op inspelen?

Motivatiemiddelen leeftijdsgroep

20-25

Net afgestudeerde sales kandidaten (20-25 jaar) zullen vooral op zoek zijn naar een baan die goed is voor hun cv en uiteindelijk dus voor hun verdere carrière. Geld is hierbij nog niet de belangrijkste drijfveer om ergens te gaan werken. Wat wel van belang is, is training. Let hier dan ook op tijdens het sollicitatiegesprek. Bij een sales kandidaat van 20 jaar hoeft u niet per se tot in detail in te gaan op het geld dat hij gaat verdienen. Beter is het om hem de kansen te laten zien die hij heeft binnen uw bedrijf.

30-35

Deze drijfveer verandert naarmate iemand in het midden van zijn leven komt (30-35 jaar). Voor deze leeftijdsgroep is geld een belangrijke drijfveer. Geld biedt zekerheid in een tijd waarin een koophuis aan de orde is. Zekerheid is belangrijk in deze periode. Dit kan bijvoorbeeld ook te maken hebben met het krijgen van kinderen. Als u de perfecte sales professional van 31 jaar op gesprek krijgt, benadruk dan ook de financiële voordelen die hij heeft binnen uw bedrijf.

40-45

Ambitieuze sales professionals willen carrière maken. Bij iemand in de leeftijdsgroep 40-45 jaar begint naast zekerheid ook status een rol te spelen. In deze leeftijdsgroep heeft iemand het gevoel dat hij iets wil hebben bereikt in zijn leven. Is hij wel tevreden met zijn huidige situatie? Is het voor hem wel mogelijk om bij ontslag weer aan een nieuwe baan te komen? In een sollicitatiegesprek is het dus belangrijk om bezig te zijn met de zekerheid en de status die u de sollicitant te bieden heeft.

50-55

De laatste leeftijdsgroep is de leeftijdsgroep 50-55 jaar. In deze leeftijd zitten sales professionals rond het einde van hun carrière. Daarom willen ze ook erkenning hebben voor wat ze in de afgelopen jaren allemaal hebben bereikt. Het is een succesvolle leeftijdsgroep die dit ook maar al te graag wil laten zien. Als een 50-jarige bij u solliciteert, is het dus belangrijk om te laten zien wat voor ‘hoogstaande functie’ hij binnen uw bedrijf zal vervullen. Daarbij is geld weer van belang, omdat in deze leeftijdsgroep gedacht wordt aan het pensioen dat wordt opgebouwd.

Sales recruitment door professionals

Wij van CRS Consultants helpen u graag met het vinden van uw perfecte sales kandidaat. Wij zijn professionals op het gebied van sales recruitment. Wij weten daarom hoe we de sales kandidaat die perfect bij u past, aan uw bedrijf kunnen koppelen. Door de sales recruitment uit handen te geven aan CRS, hoeft u zich geen zorgen te maken of u iemand krijgt die binnen uw bedrijf past. Dit regelen wij voor u. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Sales Recruitment

CRS is dé intermediair voor het werven en selecteren van het gewenste sales profiel. Sales management ervaring stelt ons in staat om snel de juiste match tussen bedrijf en persoon te realiseren.

Sales Coaching

De consultants van CRS zijn gespecialiseerd in het coachen van sales mensen naar het gewenste niveau. Wij zijn pure sales coaches die competenties zo ontwikkelen dat uw team de doelstellingen behaalt.

Stel uw vraag

Contact ons

CRS Consultants: hét bureau voor al uw sales oplossingen op het gebied van recruitment, coaching en interim is gevestigd op het dynamische Strijp-S in Eindhoven. Kom langs om de mogelijkheden te bespreken.

CRS Consultants Torenallee 45 5617 BA Eindhoven 040-231 94 64 sales@crsconsultants.nl