Zo luistert u goed bij sales coaching

Luister aandachtig bij sales coaching

Contact

Coaching is van groot belang in uw sales team. Het zorgt ervoor dat uw bedrijf kan groeien. Daarom is het als sales manager erg belangrijk om te weten hoe u nu eigenlijk zorgt voor succesvolle sales coaching. Luisteren is hierbij onmisbaar. In eerste instantie lijkt het logisch dat u moet luisteren. Maar vaak doet u dit onbewust niet goed. Hoe zorgt u er eigenlijk voor dat u goed kan luisteren tijdens sales coaching?


Laat stiltes vallen

Het kan soms ongemakkelijk zijn als er stiltes vallen bij een gesprek. Maar deze stiltes hebben veel voordelen. Als u een vraag aan iemand stelt en hij antwoord geeft, verwacht hij dat u hierna weer verder praat. Als u dit niet doet, dan heeft deze persoon het gevoel dat u nog niet tevreden bent met zijn antwoord. Hij zal zo verder gaan praten. Op deze manier krijgt u informatie te horen die u niet zou hebben gehoord als u weer meteen door was gegaan met het gesprek. Op deze manier krijgt u meer over uw sales medewerkers te weten, waardoor u ze uiteindelijk ook beter kunt coachen.

Schrijf belangrijke punten op

Als u belangrijke punten opschrijft als u bezig bent met de coaching van een sales medewerker, dan zorgt dit ervoor dat u deze punten niet vergeet aan het einde van het gesprek. Doet u dit niet, dan zou u bij het antwoord van de sales medewerker al met de volgende vraag in uw hoofd zitten. Op deze manier mist u belangrijke informatie en luistert u eigenlijk passief. Passief luisteren zorgt voor oppervlakkige gesprekken, wat u juist niet wil bij sales coaching. Houd niet alleen uw lijstje aan met vragen zoals 'Hoe gaat het momenteel met je?' Durf door te vragen bij antwoorden. Zo komt u verder. 

Heb een duidelijk doel bij sales coaching

Als u naar de supermarkt gaat zonder dat u weet wat u wil kopen, dan zou u al snel tien minuten lang door alle rekken slenteren zonder resultaat. Uiteindelijk koopt u dingen waarvan u misschien meer dan de helft niet nodig hebt. Zo zit het ook bij sales coaching als u zonder een duidelijk doel het gesprek in gaat. Zo raakt u verloren in de hoeveelheid informatie die u binnenkrijgt. U zal zo niet helemaal met uw hoofd bij de sales medewerker zitten, maar meer bij wat u nu eigenlijk allemaal van hem of haar moet weten. Dit wil u natuurlijk niet hebben. Dit kunt u voorkomen door aan het begin van het gesprek met de sales medewerker samen te kijken wat jullie gaan bespreken. Als u op het einde dan iets mist, kan de medewerker hier ook verder op ingaan. Zo laat u ook zien dat het gesprek van beide kanten komt.

Gebruik de informatie effectief

U doet aan sales coaching omdat u vooruitgang wil zien binnen uw bedrijf en bij uw sales medewerkers. Gebruik de informatie die u krijgt bij sales coaching dan ook effectief. Heeft iemand moeite met het overhalen van potentiële klanten, dan kunt u hem bijvoorbeeld een dagje laten meelopen met iemand die hier juist heel goed in is. Dit kunt u ook weer andersom doen. De persoon die niet goed is in overhalen, is misschien wel weer heel goed in het behouden van klanten. Op deze manier kunnen de sales medewerkers elkaar helpen. Ten eerste voelen ze zich zo belangrijk, omdat ze andere medewerkers kunnen helpen. Daarbij werkt u zo effectief. Zelf heeft u misschien niet altijd de tijd om mee op pad te gaan, dus zo kunt u toch zorgen voor vooruitgang.

Kijk naar sales verkopen

Een sales medewerker kan tegen u zeggen dat het goed of juist slecht gaat, maar met deze informatie kunt u niet zoveel. Beter is het om goed te luisteren naar hoe een sales medewerker eigenlijk handelt bij een verkoop. Kijk samen met de sales medewerker naar een recente verkoop. Vraag aan de sales medewerker hoe hij hierbij precies heeft gehandeld. Zo kunt u zien welke punten goed gaan en wat nog verbeterd kan worden. Als dit niet goed werkt, kunt u als u de tijd heeft altijd mee op pad gaan met de medewerker. Let er wel op dat dit kan zorgen voor extra druk bij de medewerker. 

Sales coaching door CRS

Als sales manager heeft u niet altijd genoeg tijd voor sales coaching. U wil goed naar uw team luisteren en ze verder laten ontwikkelen, maar er zitten maar 24 uren in een dag. Wij van CRS Consultants helpen u graag om deze sales coaching uit handen te nemen. Zo houdt u meer tijd over. Daarbij bent u ervan verzekerd dat sales coaching door CRS u verder helpt. Wij zijn professionals op het gebied van coaching bij sales. Deze kennis gebruiken wij graag om uw team naar een hoger niveau te tillen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

 

 

 

 

Sales Recruitment

CRS is dé intermediair voor het werven en selecteren van het gewenste sales profiel. Sales management ervaring stelt ons in staat om snel de juiste match tussen bedrijf en persoon te realiseren.

Sales Coaching

De consultants van CRS zijn gespecialiseerd in het coachen van sales mensen naar het gewenste niveau. Wij zijn pure sales coaches die competenties zo ontwikkelen dat uw team de doelstellingen behaalt.

Stel uw vraag

Contact ons

CRS Consultants: hét bureau voor al uw sales oplossingen op het gebied van recruitment, coaching en interim is gevestigd op het dynamische Strijp-S in Eindhoven. Kom langs om de mogelijkheden te bespreken.

CRS Consultants Torenallee 45 5617 BA Eindhoven 040-231 94 64 sales@crsconsultants.nl