Vraag dit aan sales managers tijdens het sollicitatieproces

sollicitatiegesprek sales manager

Contact

Waarom CRS Sales Recruiters

Focus op Sales Recruitment

Door onze focus op het werven en selecteren van sales professionals profiteert u van onze kennis, ervaring en kunde. Wij matchen de beste kandidaat voor uw sales vacature.

Kennis van uw markt
Kwaliteit van werven en selecteren
Commitment

Beeld: StefanBaudy/Flickr

Het vinden van een goede sales manager kan lastig zijn. Als u eenmaal potentiële kandidaten op gesprek hebt, is dit nog maar het begin. Want hoe komt u er nu eigenlijk achter of deze personen wel geschikt zijn als uw nieuwe sales manager? Het is hierbij belangrijk om de juiste vragen te stellen.


Waarom wil u sales manager worden?

Het is belangrijk om te weten waarom iemand de rol als sales manager wil vervullen binnen uw bedrijf. Een voor de hand liggende reden voor een hogere functie kan natuurlijk geld zijn, maar dit hoeft niet perse het geval te zijn. Probeer er in het sollicitatiegesprek achter te komen waarom iemand écht sales manager wil worden. Doe dit door dezelfde vraag meerdere keren en op verschillende manier te stellen. Zo voorkomt u dat de kandidaat alleen maar sociaal gewenste antwoorden geeft op uw vragen.

Wat is belangrijk bij een goede sales medewerker?

De sales manager staat aan de leiding van uw sales team. Het is daarom van groot belang dat hij hiermee goed kan omgaan. Hij moet duidelijk hebben wat belangrijk is bij mensen binnen het sales team. Als u weet wat de kandidaat hiervan denkt, dan kunt u ook zien of dit overeenkomt met uw mening. Vraag bijvoorbeeld wat belangrijke eigenschappen zijn van een goede sales professionals. Het antwoord op deze vraag zou wel of niet bij uw bedrijf passen. Hierdoor kunt u zien of uw bedrijfscultuur wel bij de sales manager past.

Hoe gaat u om met slecht presterende medewerkers?

Het leven is niet altijd een feestje. Dat is natuurlijk precies hetzelfde bij het doen van zaken. Niet alles kan altijd goed verlopen. Er zullen altijd wel mindere tijden zijn waarin bepaalde sales medewerkers niet goed presteren. Het is aan de sales manager hoe hij hiermee omgaat. Dit kunt u nagaan door in een soort rollenspel te gaan zitten met de kandidaat. Hierin bent u de sales kandidaat die al twee maanden zijn quota niet heeft gehaald. De kandidaat speelt de sales manager. Zo kunt u dus meteen zien hoe de persoon in het echte leven hiermee om zal gaan.

Wat motiveert sales medewerkers het meest?

Geld is een voor de hand liggend antwoord. Maar een sales kandidaat kan er juist uitspringen door hier verrassend op te reageren. De motivatie verschilt namelijk veel per persoon. Voor de een is het heel belangrijk dat hij in een creatieve omgeving werkt. Voor de ander is geld inderdaad de voornaamste motivatie. Een goede sales manager zorgt dat hij al zijn medewerkers gemotiveerd houdt. Dit doet hij niet door voor iedereen hetzelfde te doen, maar door persoonlijk te kijken hoe iedereen het meest effectief kan werken en gemotiveerd blijft.

Wat doet u bij beoordelingsgesprekken?

Beoordelingsgesprekken zijn de uitgelezen plek om eens goed met de sales medewerkers te kijken naar het afgelopen jaar en naar de toekomst. Echter heeft het hierbij niet zoveel zin als er alleen wordt gekeken naar getallen. Hierbij kan juist worden gekeken naar problemen en eventuele oplossingen. Ook kan er worden gekeken naar de ontwikkeling van de carrières van de sales professionals. Wij van CRS helpen uw bedrijf hier graag mee. Met onze sales assessments worden de medewerkers uit uw sales team beter. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de persoonlijkheid van de sales professionals. Wij werken met verschillende assessments. Meer informatie hierover vindt u hier.

Wat hoort er bij een goede leider?

Een sales manager moet een goede manager zijn. Maar wel een manager die bij uw bedrijf past. Kijk uit voor kandidaten die in het gesprek al overkomen alsof ze boven u willen staan. Dit zijn personen die u niet binnen uw bedrijf wil. Een sales manager staat op papier boven het sales team, maar u wil niet dat dit negatief wordt getoond. Sales managers die met kop en schouders boven hun team staan, zullen niet snel samenwerken met het sales team. Dit zorgt ervoor dat het team minder goed zal presteren. Ook zal de sfeer in een team zo slechter worden door irritaties. Dit terwijl een goede sfeer van groot belang is voor een goede arbeidsproductiviteit.

Wat vindt u een fijne manier van werken?

De manier van werken verschilt enorm binnen verschillende bedrijven. Het kan zijn dat u een kandidaat op gesprek heeft die in een ander bedrijf ook al sales manager was. Maar dit zegt niets over de kans van slagen binnen uw bedrijf. Misschien was deze sales manager helemaal niet veel samen met het team, terwijl u dit juist wel heel belangrijk vindt. Bespreek daarom deze rolverdeling goed met de kandidaten. Zorg er hierbij voor dat u de vragen objectief stelt. Als u in de vraag uw mening laat doorschemeren, dan zullen de kandidaten vaak sociaal gewenste antwoorden geven. Zo weet u nog niet wie er bij u past.

Sales recruitment door CRS

Wij helpen u graag bij het vinden van een sales manager die uw bedrijf beter maakt. Wij zijn professionals op het gebied van sales recruitment. Hierdoor weten wij de geschikte kandidaten voor u te vinden. Zelf hebben we ook ervaring als sales manager, waardoor we weten hoe het er in het veld aan toe gaat. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Wij helpen u graag.

 

Sales Recruitment

CRS is dé intermediair voor het werven en selecteren van het gewenste sales profiel. Sales management ervaring stelt ons in staat om snel de juiste match tussen bedrijf en persoon te realiseren.

Sales Coaching

De consultants van CRS zijn gespecialiseerd in het coachen van sales mensen naar het gewenste niveau. Wij zijn pure sales coaches die competenties zo ontwikkelen dat uw team de doelstellingen behaalt.

Stel uw vraag

Contact ons

CRS Consultants: hét bureau voor al uw sales oplossingen op het gebied van recruitment, coaching en interim is gevestigd op het dynamische Strijp-S in Eindhoven. Kom langs om de mogelijkheden te bespreken.

CRS Consultants Torenallee 45 5617 BA Eindhoven 040-231 94 64 sales@crsconsultants.nl