Krijg een productiever team door sales assessments

Waarom moeten mensen ons bedrijf kiezen?

U moet samen met uw team deze vraag goed kunnen beantwoorden. Als uw team zelf deze vraag al niet weet te beantwoorden, hoe moeten de klanten dan gaan geloven dat ze voor u moeten kiezen? Heb hier dan ook duidelijkheid over. Door u te richten op iets waarin uw bedrijf uitblinkt, kunt u ook sneller gerichte klanten trekken. U kunt zo ook voor u zelf duidelijker hebben waarom mensen voor u moeten kiezen. Zorg dat deze boodschap ook goed wordt overgebracht door uw sales medewerkers, zodat er eenheid bestaat in het bedrijf. Dit kunt u bijvoorbeeld goed overbrengen door de sales medewerkers een gezamenlijke training te geven. Hierdoor wordt ook meteen het teamgevoel versterkt.

Wordt er goed omgegaan met de sales compensaties?

Hoe meer iemand verkoopt, hoe meer recht iemand heeft op compensaties. Er moet wel goed worden omgegaan met deze compensaties. Is er meer productiviteit door de compensaties? Als iemand weet dat hij extra krijgt als hij nog meer uit zichzelf haalt, zal hij hier vaak ook beter zijn best voor doen. Kijk in uw bedrijf goed of dit het geval is. Sales compensaties kunnen ervoor zorgen dat u sales talent binnen uw bedrijf houdt. Sales talent kan vaak op meerdere plekken aan de slag. Er moet dus een reden zijn waarom ze bij u willen blijven. Hierbij zijn compensaties van groot belang.

Zijn onze kosten waar ze moeten zijn?

In elk bedrijf worden er kosten gemaakt. Echter moet de omzet groter zijn dan de kosten. Kijk daarom samen met uw medewerkers of de kosten op de plek zitten waar ze moeten zijn. Worden er bijvoorbeeld veel onnodige kosten gemaakt? Dit kan goed worden bekeken met onze sales assessments. Hierbij wordt ook gekeken naar de productiviteit. Als u door sales assessments weet dat de productiviteit omhoog moet op bepaalde gebieden, dan kunt u hier ook gerichter mee aan de slag. Als u alleen weet dat het even niet zo lekker loopt, dan kunt u hier weinig mee. Sales assessments geven u meer overzicht.

Hebben we de goede mensen voor ons bedrijf? 

In uw bedrijf vervult iedereen een bepaalde functie. Doordat iedereen een bepaalt talent heeft, kunt u deze verschillende eigenschappen gebruiken om uw bedrijf zo goed mogelijk te maken. Het is echter wel belangrijk te kijken of iedereen de goede functie vervult in uw bedrijf. Misschien zijn er twee personen die beiden beter op een andere plek zouden kunnen zitten. Hier kan in worden gewisseld. Het is moeilijk te zien of iemand op de goede plek zit. Het is hierbij, en bij de vorige vragen, een goede oplossing om te werken met onze sales assessments.

Gebruik onze sales assessments!

Hierbij testen wij precies de eigenschappen en motivaties van uw medewerkers. Hierdoor krijgt uw team een boost. Door hierin te investeren, zal u later een productiever team hebben. Het is verloren tijd als iemand op de verkeerde plek zit. Wij werken met verschillende assessments die allemaal eigen specialisaties hebben. Wij zullen u adviseren welk assessments uw team het meest kan helpen. De resultaten zullen worden doorgenomen met onze professionals, zodat u weet waar u mee verder kan.

Wij van CRS Consultants helpen u graag! Neem contact met ons op. 

Sales Recruitment

CRS is dé intermediair voor het werven en selecteren van het gewenste sales profiel. Sales management ervaring stelt ons in staat om snel de juiste match tussen bedrijf en persoon te realiseren.

Sales Coaching

De consultants van CRS zijn gespecialiseerd in het coachen van sales mensen naar het gewenste niveau. Wij zijn pure sales coaches die competenties zo ontwikkelen dat uw team de doelstellingen behaalt.

Stel uw vraag

Contact ons

CRS Consultants: hét bureau voor al uw sales oplossingen op het gebied van recruitment, coaching en interim is gevestigd op het dynamische Strijp-S in Eindhoven. Kom langs om de mogelijkheden te bespreken.

CRS Consultants Torenallee 45 5617 BA Eindhoven 040-231 94 64 sales@crsconsultants.nl