Aangetoond: Betere resultaten door Sales Team Analyse

Sales indicator PSI verbetert uw resultaten

Contact

Waarom CRS Sales Recruiters

Focus op Sales Recruitment
Door onze focus op het werven en selecteren van sales kandidaten profiteert u van onze kennis, ervaring en kunde. Wij matchen de beste kandidaat voor uw sales vacature.
Kennis van uw markt
Kwaliteit van werven en selecteren
Commitment

Beeld: Kenteegardin/Flickr

Effectiviteit is van groot belang in een bedrijf. Dit bewijst een onderzoek bij een retailorganisatie in de office supplies sector. Door het gebruik van sales indicator PSI, waarmee top performers kunnen worden geselecteerd, was er een toename in verkopen van 152 euro per verkoper binnen dit bedrijf. Dit omdat in het bedrijf slechte performers werden vervangen door top performers. Te zien is dat top performers in vergelijking met slechte performers veertien keer zoveel omzet maken. Blijf daarom ook niet met slechte performers zitten binnen uw bedrijf.

Effectiviteit sales indicator PSI

Door middel van PSI worden succesvolle verkoopmedewerkers geselecteerd, gemanaged en getraind. Blijft u binnen uw bedrijf met slechte performers zitten, dan maakt dit uw bedrijf een stuk minder sterk. Slechte performers wil u, uit uw bedrijf hebben. Dit kost natuurlijk geld. In het onderzoek is te zien dat in 2001, het jaar dat er nog niet werkt gewerkt met sales indicator PSI binnen de retailorganisatie, 84 kandidaten werden aangenomen. Hiervan werden er maar liefst 55 weer ontslagen. In 2002 werd er wel gewerkt met PSI, wat duidelijk terug te zien in is in de resultaten. Maar 20 kandidaten werden dit jaar ontslagen. Dit leverde het bedrijf een besparing van 445 euro op.

Sales team analyse verhoogt verkoopprestaties

Niet alleen het aannemen van de juiste kandidaten zorgde voor meer winst binnen het bedrijf. Ook de verkoopprestaties speelde hierin een grote rol. Top performers maakten in vergelijking met slechte performers veertien keer zoveel omzet. Als alle slechte performers zouden worden vervangen door top performers, dan zouden de totale verkopen toenemen met een bedrag van maar liefst 1824 euro. Dit laat zien dat er een grote vooruitgang is als u werkt met PSI.

Juiste functieprofiel sales kandidaat

Uit het onderzoek blijkt dat kandidaten ten minste voor 84 procent moeten matchen met het functieprofiel om te kunnen stellen dat het top performers zijn. Top performers die uw bedrijf naar een hoger niveau gaan tillen. Deze percentages kunt u niet van iemand zijn gezicht aflezen tijdens een sollicitatiegesprek. Echter krijgt u deze resultaten wel nadat u gebruik heeft gemaakt van sales indicator PSI. Daarbij kunt u ook zien als iemand niet de geschikte kandidaat is. Als iemand voor 77 procent of minder overeenkomt met het functieprofiel, dan is het waarschijnlijk een slechte performer. Ben hier dan ook strikt in tijdens de sollicitatieprocedure. Iemand kan helemaal de geschikte kandidaat lijken, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Een sales kandidaat weet wel hoe hij zichzelf moet verkopen. Hij is namelijk dagelijks bezig met verkopen. Door te werken met PSI, bent u zeker van uw zaak en zorgt u ervoor dat u de juiste personen binnen uw bedrijf krijgt.

PSI in uw sollicitatieprocedure

Het onderzoek geeft verschillende aanbevelingen. Ten eerste moet sales indicator PSI onderdeel zijn van alle sollicitatieprocedures. Hierbij moet er met precisie worden gekeken naar het matchingspercentage. Daarbij moet er worden gekeken naar de productiviteit van elke sales medewerker. Slechte performers kunnen de ontwikkeling van uw bedrijf vertragen. Het kan dan ook goed zijn voor uw bedrijf om slechte performers te vervangen met top performers. Dit is hard voor de medewerkers in uw bedrijf, maar dit zorgt er uiteindelijk wel voor dat uw bedrijf beter wordt. Doe dit wel op een nette manier. Anders krijgt u namelijk al snel een slechte naam, waardoor top performers niet zo snel bij uw bedrijf willen komen werken. Ten derde moet er een ranglijst worden gemaakt waarop wordt gezet wie de top performer is en wie het slechtst presteert. Deze resultaten kunt u bespreken met de verkopers. Zo kunt u verbeteringen krijgen binnen uw bedrijf.

PSI door CRS

Wij van CRS Consultants werken ook met PSI. Hiermee willen wij graag uw bedrijf vooruit helpen. Wij willen ervoor zorgen dat uw bedrijf blijft groeien. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Wij helpen u graag. 

Sales Recruitment

CRS is dé intermediair voor het werven en selecteren van het gewenste sales profiel. Sales management ervaring stelt ons in staat om snel de juiste match tussen bedrijf en persoon te realiseren.

Sales Coaching

De consultants van CRS zijn gespecialiseerd in het coachen van sales mensen naar het gewenste niveau. Wij zijn pure sales coaches die competenties zo ontwikkelen dat uw team de doelstellingen behaalt.

Stel uw vraag

Contact ons

CRS Consultants: hét bureau voor al uw sales oplossingen op het gebied van recruitment, coaching en interim is gevestigd op het dynamische Strijp-S in Eindhoven. Kom langs om de mogelijkheden te bespreken.

CRS Consultants Torenallee 45 5617 BA Eindhoven 040-231 94 64 sales@crsconsultants.nl